Όλα τα σκυλιά θα γαβγίσουν σε κάτι ασυνήθιστο. Ωστόσο, για να προστατεύσετε την οικογένεια και την περιουσία σας, χρειάζεστε ένα καλό σκύλο φύλακα. Έναν άγρυπνο φρουρό που θα αναλάβει δράση αν χρειαστεί. Εδώ σας παρουσιάζουμε την Top10 λίστα με τα καλύτερα σκυλιά φύλακες.

10. Βελγικός Ποιμενικός Μαλινουά (Belgian Malinois)

Μπορεί να το μπερδέψετε με γερμανικό ποιμενικό αλλά έχει πιο κοντό τρίχωμα. Είναι ένας εξαιρετικός αστυνομικός σκύλος και φύλακας. Μια έξυπνη ράτσα που μαθαίνει γρήγορα τα κόλπα. Είναι πολύ ειλικρινείς, πιστοί, δραστήριοι και πεισματάρηδες. Το πιο σημαντικό με αυτή τη ράτσα είναι ότι έχουν έντονα προστατευτικά ένστικτα. Είναι καχύποπτοι με τους ξένους. Βεβαίως, το επίπεδο επιθετικότητας του σκύλου, εξαρτάται από την ποιότητα της κοινωνικοποίησης που πήρε στην εκπαίδευση.

9. Ροδεσιανό Ρίτζμπακ (Rhodesian Ridgeback)

Ένα μυώδες, ευφυές, πιστό και ανεξάρτητο σκυλί που μεγάλωσε αρχικά ως κυνηγόσκυλο στην Αφρική. Είναι πολύ προστατευτικά για την οικογένειά τους, αλλά όχι με τους ξένους. Αρχικά αναπτύχθηκαν ως κυνηγετικά σκυλιά. Όταν αντικρίσουν ξένο, μπορεί να επιτεθούν εύκολα καθώς έχουν έντονα προστατευτικά ένστικτα.

8. Πούλι (Puli)

Τα Πούλι είναι μεσαίου μεγέθους, σκυλιά βοσκής που είναι δημοφιλή για το τρίχωμά τους. Αρχικά εκτράφηκε στην Ουγγαρία για βοσκή. Είναι έξυπνα, θαρραλέα, ενεργητικά και πιστά σκυλιά. Επίσης, είναι πάντα σε επαγρύπνηση αν βρει κάτι ασυνήθιστο. Είναι επίσης επιφυλακτικοί με τους ξένους. Χωρίς σωστή κοινωνικοποίηση, μπορεί να γίνει επιθετικό και να δαγκώσει εύκολα.

7. Κόμοντορ (Komondor) 

Η ράτσα Κόμοντορ, γνωστή και ως ουγγρικό τσοπανόσκυλο, ήταν αρχικά σκύλος φύλαξης ζώων. Είναι ένα εξαιρετικό σκυλί φύλακας. Με εμφάνιση «σφουγγαρίστρα» είναι αρκετά ευγενικά, ανεξάρτητα και ήρεμα. Είναι πολύ αφοσιωμένα στην οικογένειά τους. Τα Κόμοντορ μπορεί να είναι υπομονετικά με τα παιδιά. Ταυτόχρονα, είναι πολύ καχύποπτα με τους ξένους. Αυτός ο εξαιρετικά μεγάλος σκύλος φύλακας έχει πολύ μυώδες σώμα. Ένα αρσενικό Komondor έχει ύψος 64-69 εκατοστών και ζυγίζει μέχρι 50 κιλά. Έτσι, με αυτό το μέγεθος τα Κόμοντορ μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνα για τους ξένους. Μπορούν επίσης να επιτεθούν σε άλλα ζώα από γειτονιές.

6. Ροτβάιλερ (Rottweiler)

Το Ροτβάιλερ είναι ένα μυώδες, υπάκουο και πραγματικά ατρόμητο σκυλί. Είναι από τη φύση του προστατευτικό και μπορεί να γίνει ένα καλός φύλακας για την οικογένειά σας. Αλλά θυμηθείτε, θα σας ακούσει μόνο αν είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος. Τα Ροτβάιλερ θα αναλάβουν δράση ενάντια σε οτιδήποτε θεωρείται απειλή για την οικογένειά τους. Όμως, ως ιδιοκτήτης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα ένστικτα του είναι υπό έλεγχο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει το σκυλί σας να είναι σωστά κοινωνικοποιημένο.