Πραγματικά υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν για να γνωρίσουν γεύσεις μια άλλης χώρας και κουλτούρας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 σπεσιαλιτέ που θα βρείτε κυρίως στη χώρα προέλευσής τους και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε!

10. Okonomiyaki (Ιαπωνία)

Λέγεται ότι δεν δοκιμάσατε πραγματικά γεύση Ιαπωνίας μέχρι να δοκιμάσετε το Okonomiyaki. Στη γη του σούσι, των ζυμαρικών και των θαλασσινών, το Okonomiyaki ξεχωρίζει με το να είναι αυτό που δεν περιμένει κανείς. Ένα είδος pancake με βάση το λάχανο σερβίρεται με νιφάδες φυκιών aonori, νιφάδες ψαριών bonito, σούπερ γλυκιά μαγιονέζα και σάλτσα Okonomiyaki (με νότες σόγιας).

9. BeaverTails (Καναδάς)

Μία πεπλατυσμένη οβάλ τηγανητή ζύμη επικαλυμμένη με βούτυρο και μία σειρά από toppings. Οι επιλογές ποικίλουν από την κλασική κανέλα και μαύρη ζάχαρη μέχρι πιο περίτεχνα σκευάσματα φορτωμένα με σάλτσα σοκολάτας και φρούτων.

8. Kurtoskalacs (Ουγγαρία)

Το «κέικ-καμινάδα» πρόκειται για ένα κούφιο κέικ, πασπαλισμένο με ζάχαρη και ψημένο στα κάρβουνα. Η ζύμη τυλίγεται γύρω από ένα κυλινδρικό σκεύος και ψήνεται πάνω σε αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις πασπαλίζεται με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια.

7. Tamiya (Αίγυπτος)

Όλοι στη Μέση Ανατολή κάνουν falafel και οι περισσότερες χώρες το κάνουν εξαιρετικά. Κανείς, ωστόσο, δεν το κάνει όπως και οι Αιγύπτιοι. Μόνο που δεν το αποκαλούν falafel. Αν είστε ποτέ στο Κάιρο ή την Αλεξάνδρεια (σύμφωνα με τους κριτικούς τροφίμων, τα δύο καλύτερα μέρη για το αιγυπτιακό falafel), ψάξτε για Tamiya.

Το μυστικό εδώ είναι στα κουκιά (φάβα). Ενώ οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιούν ρεβίθια για να φτιάξουν φαλαφέλ, η Αίγυπτος χρησιμοποιεί κουκιά. Το αποτέλεσμα είναι ένα falafel ελαφρύτερο από οτιδήποτε βρείτε αλλού. Υπόψιν, είναι αρκετά και φθηνό.

6. Red Red (Γκάνα)

Το φαγητό της Δυτικής Αφρικής είναι γνωστό σε ολόκληρη την ήπειρο για τις έντονες γεύσεις και το στυλ της. Αλλά η χώρα που παίρνει το στέμμα είναι πιθανώς η Γκάνα. Μέρος του κλειδιού αυτής της επιτυχίας το Red Red. Ένα απλό στιφάδο ντομάτας φτιαγμένο με μαύρα φασόλια, είναι ουσιαστικά το εθνικό πιάτο της Γκάνας. Οι άνθρωποι το τρώνε στο σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά, στα εστιατόρια. Η υφή των φασολιών, σε συνδυασμό με την καπνιστή γεύση του κρέατος, συνδυάζεται υπέροχα για να κάνει ένα πικάντικο πιάτο.

5. Klobasa (Τσεχία)

Η Τσεχική Δημοκρατία καταναλώνει περισσότερη μπύρα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ναι, αυτό περιλαμβάνει την Ιρλανδία, την Αυστρία και τη Γερμανία. Ως εκ τούτου, θα περίμενε κανείς να βρει στην Τσεχία μια τροφή για να καλύψει τις ανάγκες των μεθυσμένων, δηλαδή κάτι ζεστό, λιπαρό και πολύ νόστιμο. Αυτό είναι το περίφημο klobasa. Ένα λουκάνικο καπνιστό, γερμανικού τύπου που σερβίρεται με μουστάρδα και δύο φέτες τσέχικου ψωμιού.

4. Hormigas (Κολομβία)

Θα σας παραξενέψει αλλά το Hormigas είναι ουσιαστικά μυρμήγκια (!) και θα τα βρείτε στο χωριό Barichara της Κολομβίας. Συγκεκριμένα, είναι θηλυκά μυρμήγκια φυλλοκόπτες με πολύ παχύ πισινό. Μαζεύονται την άνοιξη, είναι φρυγανισμένα με αλάτι και σερβίρονται όπως τα φιστίκια. Τα hormigas θεωρούνται μια τοπική λιχουδιά, με υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών και αφροδισιακές ιδιότητες. Είναι τόσο γνωστό ότι τα πολυτελή εστιατόρια σε όλη την Κολομβία τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν ακριβές σάλτσες.