Πολλοί θεωρούν εύκολο το να αναγνωρίσεις έναν gay ωστόσο πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρείτε κάποιες πιο επιστημονικές μεθόδους που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί στην αναγνώριση των gay, τις περισσότερες φορές με αποτυχία.

10. CIA Memo

Το 1980, η CIA κυκλοφόρησε ένα περίτεχνο και ξεκαρδιστικό μνημόνιο που περιγράφει τα τυπικά χαρακτηριστικά των gay. Σύμφωνα με την CIA, οποιοσδήποτε γνώριζε το νόημα των λέξεων “gay”, “straight” και “bi” ήταν σίγουρα gay, αφού αυτές οι λέξεις είναι “κωδικοί πρόσβασης” που χρησιμοποιούν οι gay. Στη δουλειά του, ένας gay είναι εργατικός, έξυπνος, φιλικός, συνεργατικός και ακριβής. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά είναι γενικότερα τα χαρακτηριστικά ενός καλού υπαλλήλου, αλλά η CIA σκέφτηκε διαφορετικά. Οι gay χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και σπάνια οδηγούν για να πάνε στη δουλειά. Θέλουν να οδηγούν ξένες μάρκες αυτοκινήτων και να διατηρούν γυναίκες φίλες. Οι gay προτιμούν να κάνουν τα ψώνια μόνοι τους και όχι να παραγγέλνουν και να δέχονται παραγγελίες σπίτι τους από άγνωστους μεταφορείς.

9. Ειδική συσκευή μέτρησης ερεθισμάτων του πέους

Στη δεκαετία του 1950, στην Τσεχοσλοβακία, πολλοί άνδρες δήλωναν ανοιχτά ότι είναι gay για να αποφύγουν να ενταχθούν στο στρατό. Για το λόγο εφευρέθηκε μια συσκευή ανίχνευσης gay. Αυτή η συσκευή ονομάστηκε penile plethysmograph (PPG), και δούλευε μετρώντας τις αλλαγές στο μέγεθος του πέους κατά την προβολή εικόνων.

Το PPG περιλάμβανε μια μπάντα που τοποθετείτο γύρω από το πέος ενός άνδρα, ενώ προβάλλονταν πορνογραφικά βίντεο και εικόνες. Το πέος του άνδρα αυξανόταν ή μειωνόταν σε μέγεθος ανάλογα με την προβολή. Στη συνέχεια, η συσκευή περνούσε τις πληροφορίες σε έναν υπολογιστή και ειδικοί χειριστές μελετούσαν το σχετικό γράφημα για να ανιχνεύσουν αν το άτομο ήταν πραγματικά gay ή όχι.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η PPG είναι αναποτελεσματική στην ανίχνευση gay ή στη θεραπεία σεξουαλικών παραβατών, καθώς μετράει την διέγερση και όχι την επιθυμία. Το γεγονός ότι κάποιος προκαλείται από εικόνες του αντίθετου φύλου ή μικρά παιδιά δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να κάνει σεξ μαζί τους.

8. Στάση του καρπού

Για τους άνδρες που τους αρέσει να αφήνουν τους καρπούς τους χαλαρούς σε γωνία 90 μοιρών με το χέρι, ίσως υπάρχει πρόβλημα. Αυτή η ιδέα χρονολογείται από την αρχαία Ρώμη, όταν οι Ρωμαίοι ρήτορες διδάσκοντάς στους μαθητές τους πώς να μιλήσουν δημόσια, τους αποθάρρυναν από το να αφήσουν τους καρπούς τους να λυγίσουν, καθώς το θεωρούσαν θηλυπρεπές. Η λογική ήταν ότι οι άνδρες είχαν ισχυρότερους καρπούς από τις γυναίκες, οπότε έπρεπε να κρατήσουν τους καρπούς τους σταθερούς ως σημάδι ανδρισμού.

7. “Μηχανή φρούτων”

Ο Καναδάς άρχισε πόλεμο εναντίον των gay στο στρατό και στη δημόσια διοίκηση τη δεκαετία του 1960. Στο κέντρο της αντι-gay εκστρατείας ήταν η “μηχανή φρούτων”, η οποία δεν ήταν στην πραγματικότητα μηχανή, αλλά μια σειρά δοκιμών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό gay. Οι ύποπτοι εξαπατήθηκαν και μπήκαν σε ένα γραφείο, όπου τους παρουσιάστηκαν εικόνες γυμνών ανδρών. Ενώ παρακολουθούσαν, οι επιστήμονες σημείωναν αλλαγές στον παλμό, στην αναπνοή και στο δέρμα τους. Μια κάμερα που προσδέθηκε στο κεφάλι του υποκειμένου έλεγχε τη διαστολή στα μάτια του. Ο άνδρας που η κόρη του διευρύνθηκε κατά την προβολή των εικόνων θεωρήθηκε gay.

Η δοκιμή ακυρώθηκε μετά την περικοπή της χρηματοδότησης από το Συμβούλιο Έρευνας Άμυνας, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, εκατοντάδες εργαζόμενοι είχαν χάσει τη δουλειά τους.

6. Τεστ ομοφυλοφιλίας στην περιοχή του Κόλπου

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council), μια οικονομική ένωση του Κουβέιτ, του Κατάρ, του Μπαχρέιν, του Ομάν, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκάλεσε αναταραχή όταν αποκάλυψε τα σχέδιά του για να σταματήσουν οι gay αλλοδαποί να εισέρχονται στις χώρες τους. Σύμφωνα με τον Yousouf Mindkar, διευθυντή του υπουργείου Υγείας του Κουβέιτ, τα κράτη-μέλη του συνδικάτου θα ανίχνευαν την ομοφυλοφιλία, υποβάλλοντας όλους τους αλλοδαπούς σε ορισμένες δοκιμασίες πριν να τους επιτραπεί να εισέλθουν στις χώρες τους.

Σήμερα, δεν υπάρχει γνωστό τεστ που μπορεί να καθορίσει έγκυρα τη σεξουαλικότητα ενός ατόμου. Ο ίδιος ο Mindkar δε διευκρίνισε ποτέ το είδος της δοκιμής που θα διεξήγαγαν οι χώρες, ωστόσο η προληπτική εξέταση περιελάμβανε έναν γιατρό που κοιτάζει τον πρωκτό ενός ατόμου για να ανιχνεύσει εάν πρόσφατα έλαβε μέρος στο πρωκτικό σεξ.

5. Δείγματα σάλιου

Ερευνητές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει ένα γενετικό τεστ, το οποίο ισχυρίζονται ότι μπορεί να καθορίσει αν κάποιος είναι gay με ακρίβεια 70%. Για τη δοκιμή, οι ερευνητές πήραν δείγματα σάλιου από 47 ζεύγη διδύμων. 37 από τα ζευγάρια συμπεριλάμβαναν έναν gay και έναν straight αδελφό, ενώ στα υπόλοιπα 10 ήταν και δύο gay. Στη συνέχεια, εξέτασαν διαφορές στους επιγενετικούς δείκτες τους, μόρια που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα του σώματος ερμηνεύουν τον κώδικα DNA.

Μετά από αυτό, πέρασαν τα αποτελέσματά τους σε έναν ειδικό αλγόριθμο μηχανής που ονομάζεται FuzzyForest. Ο αλγόριθμος ανίχνευσε εννέα περιοχές στα γονίδια των δίδυμων που ήταν διαφορετικά μεταξύ των αδελφών straight και gay. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αν αναλύσουν αυτές τις περιοχές σε άλλους ανθρώπους, θα μπορούσαν να προσδιορίσουν εάν το άτομο είναι gay ή straight. Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η μελέτη δεν ήταν αξιόπιστη λόγω του μικρού μεγέθους δείγματος της.

4. Τεχνητή νοημοσύνη

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικών υπολογιστών που προσδιορίζει τους gay με βάση την εικόνα του προσώπου τους. Το πρόγραμμα έχει γίνει ειδικό στην τέχνη της ανίχνευσης gay, αφού οι ερευνητές κατά το σχεδιασμό του χρησιμοποίησαν πάνω από 14.000 φωτογραφίες που πήραν από dating sites. O μηχανισμός μελετάει το σχήμα των προσώπων για να καθορίσει σε τι μοιάζουν οι άνθρωποι που είναι gay. Εξήγαγε ότι οι gay άνδρες έχουν μακριές μύτες και στενά σαγόνια, ενώ οι λεσβίες έχουν μεγαλύτερα σαγόνια.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής, το πρόγραμμα αναγνώρισε gay άνδρες σε ποσοστό 81% και λεσβίες σε ποσοστό 71%.