Η αλήθεια είναι ότι οι Ρώσοι είναι πολύ ξεχωριστοί άνθρωποι με ιδιαιτερότητες που θα σας κάνουν εντύπωση. Σε αυτό το άρθρο σας παρουσιάζουμε 10 τρελά πράγματα που μπορεί να μην ξέρετε για τη Ρωσία.

Top10 περίεργα πράγματα για τη Ρωσία

1. Περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι μπαίνουν στο μετρό της Μόσχας καθημερινά, δηλαδή περισσότεροι από αυτούς που μπαίνουν στο μετρό του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης μαζί.

2. Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι στη Μόσχα αγοράζουν ασθενοφόρα και τα χρησιμοποιούν για να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και να γλιτώσουν την κίνηση.

3. Η Ρωσία εκτείνεται σε 9 ζώνες ώρας, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

4. Όλοι νομίζουν ότι η Αμερική έχει υψηλό αριθμό αυτοκτονιών (4,7 ανά 100 χιλιάδες), η Ρωσία, όμως, έχει τον διπλάσιο (9,7 ανά 100 χιλιάδες).

5. Η λίμνη Βαϊκάλη αποτελεί το 1/5 φρέσκου νερού του κόσμου.

6. Η Ρωσία θεωρείται η 5η πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου για να είναι κάποιος δημοσιογράφος, αφού το 64% των θανάτων τους από το 1992 είναι δολοφονίες.

7. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν έχει ακριβώς τελειώσει για τη Ρωσία και την Ιαπωνία, αφού οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει σύμφωνο ειρήνης για τα νησιά Kuril, άρα βρίσκονται ακόμη θεωρητικά σε εμπόλεμη κατάσταση.

8. Το 25% των Ρώσων αντρών πεθαίνει πριν φτάσει την ηλικία των 55. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην υπερκατανάλωση βότκας, η οποία φτάνει τα 18 λίτρα το χρόνο για ένα μέσο Ρώσο.

9. Το να οδηγεί κανείς βρόμικο αυτοκίνητο θεωρείται αδίκημα.

10. Πιστεύεται ότι η Ρωσία έχει τουλάχιστον 15 μυστικές πόλεις με άγνωστα ονόματα και τοποθεσίες.

Πηγή / Source