Σίγουρα δε θα περιμένατε ότι υπάρχει μπύρα με σκορπιό ή μπύρα με μετεωρίτες. Εδώ παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο περίεργες μπύρες στον κόσμο.

10. Μπύρα Πίτσα

Γνωστή ως Μπύρα Πίτσας Mamma Mia, γεννήθηκε από τη σκέψη του συνδυασμού ντομάτας, σκόρδου και βοτάνων. Μια πίτσα μαργαρίτα αλλά και διάφορα μπαχαρικά προστίθενται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρασμού. Σύμφωνα με τις κριτικές, η μπύρα έχει γεύση και μυρωδιά ακριβώς όπως αυτή μιας πίτσας.

9. Mangalitsa Pig Porter

Παρασκευάζεται με τη χρήση κεφαλών και οστών γουρουνιού, τα οποία αφού καπνιστούν ρίχνονται με σακουλάκια στο μείγμα. Στη συνέχεια η μπύρα μεταφέρεται σε μια άλλη δεξαμενή για να φύγει το περισσότερο λίπος από τα κρέατα. Οι κριτικοί ανέφεραν ότι στον ουρανίσκο έχει μια καπνιστή επίγευση, με τη γεύση του λιπαρού χοιρινού να έρχεται σαν αίσθηση στο τέλος.

8. The End Of The World

Για μερικούς ανθρώπους, η ζυθοποιεία είναι ένα πάθος. Για άλλους, είναι ένας απλός ανταγωνισμός. Έτσι, υπάρχει ένας συνεχιζόμενος πόλεμος για το ποιος θα φτιάξει την πιο δυνατή σε αλκοόλ μπύρα. Σε αυτή λοιπόν την αρένα του «extreme ABV brewing», οι ζυθοποιίες από όλο τον κόσμο εργάζονται για να δημιουργήσουν ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Ένα από αυτά τα ζυθοποιεία είναι το BrewDog με έδρα τη Σκωτία. Έβγαλε με μια μπύρα που ονομάζεται The End of History και έχει δείκτη 55%! Μόνο 12 φιάλες έχουν κατασκευαστεί.

7. Beer Geek Brunch Weasel

Η Geek Brunch Weasel από την Mikkeller είναι μια νορβηγική μπύρα με 10,9% αλκοόλ που χαρακτηρίζεται ως Imperial Oatmeal Stout. Περιέχει τον καφέ ως ένα από τα συστατικά της, αλλά όχι το είδος καφέ που μπορείτε να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ. Η Mikkeller δηλώνει ότι ο καφές της Beer Geek Brunch Weasel είναι “ένας από τους ακριβότερους καφέδες στον κόσμο”. Αλλά το περίεργο είναι ότι αυτός ο καφές παρασκευάζεται από περιττώματα γάτας! Τα περιττώματα προέρχονται από γάτες civet που είναι γνωστές για το ότι τρώνε άκρως επιλεκτικά. Σε κάθε περίπτωση, η μπύρα παίρνει ανατρεπτικά σχόλια και επαινείται ως “παγκόσμιας κλάσης”.

6. PB&J Beer

Είναι μια μπύρα με βάση το peanut butter και το jelly sandwich. Παρασκευάστηκε από την Edmond’s Oast, μια εταιρεία που έχει πειραματιστεί με ποτά όπως μπύρα σοκολάτας και μπανάνας. Διατηρούν τα συστατικά όσο το δυνατόν αυθεντικά, χρησιμοποιώντας χυμό σταφυλιών και σκόνη φυστικοβούτυρου για να φέρουν στον ουρανίσκο τη γεύση του γνωστού τύπου σάντουιτς.

5. La Jordana del Escorpion en Fuego Hacia la Casa del Chupacabra Muerto

Μία μπύρα που περιέχει σκορπιό ως συστατικό είναι το λιγότερο περίεργη. Είναι αρκετά ισχυρή με 10,1% αλκοόλ, ενώ περιέχει σιρόπι αγαύης  και πιπεριές serrano εκτός από τον σκορπιό. Ο σκορπιός μπαίνει μέσα στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής, δηλαδή ρίχνεται μέσα όταν βράζουν η μπύρα και ο λυκίσκος.

4. Sumerian Beer

Μερικές φορές, μια μπύρα δεν χρειάζεται περίεργα συστατικά για να ξεχωρίσει. Εξαρτάται απλά από πού προέρχεται η συνταγή. Τέτοια είναι η περίπτωση της Great Lakes Brewing, η οποία προσπάθησε να δημιουργήσει μια σουμεριακή μπύρα. Οι Σουμέριοι είχαν φτιάξει μπύρες όπως η χρυσή μπύρα, η σκούρα μπύρα, η κοκκινωπή μπύρα, η σκοτεινή και η γλυκιά μπύρα. Δυστυχώς, οι ακριβείς συνταγές καθεμιάς από αυτές τις μπύρες χάθηκαν στην ιστορία, αλλά οι συγκεκριμένοι ζυθοποιοί προσπάθησαν να πειραματιστούν με τα συστατικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Σουμέριοι, όπως χουρμάδες, κόλιανδρο, μάραθο και μπλε μούρα.