Δεν υπάρχει ζωή χωρίς νερό. Οι αρχαίοι πολιτισμοί χτίστηκαν κοντά σε πηγές νερού όπως λίμνες και ποτάμια, υποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι το νερό για την ανθρώπινη ύπαρξη. Ωστόσο, το νερό έχει και αυτό αρχίσει να γίνεται εμπόρευμα στον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν πολλά χρήματα για κάτι που μπορούν να έχουν δωρεάν. Σε αυτή την Top10 λίστα θα βρείτε τα 10 πιο ακριβά μπουκάλια νερού στον κόσμο.

10. Christian Lacroix | Evian 2008 Limited Edition – $13.95

Μερικές φορές δεν είναι το ίδιο το νερό που εκτοξεύει την τιμή. Στην περίπτωση του νερού Evian, η εταιρεία συνεργάστηκε με το περίφημο οίκο σχεδιαστών Christian Lacroix για να δημιουργήσει μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων μπουκαλιών νερού. Σχεδιάστηκαν δύο σειρές φιαλών – οι φιάλες pret-a-porter με σχέδια από νιφάδες χιονιού στο εξωτερικό και η σειρά μπουκαλιών σε σχήμα κούκλα. Μόνο 99 παρήχθησαν από την τελευταία, το καθένα με τιμή 13,95 δολάρια.

9. 10 Thousand BC – $14

Αυτή η μάρκα χρησιμοποιεί το νερό μιας απομονωμένης λεκάνης απορροής σε οροσειρά του Καναδά. Η εν λόγω λεκάνη απορροής βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή, ακατοίκητη από ανθρώπους και ζώα. Η πρόσβαση στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πέρασμα από τον πορθμό Desolation Sound.

8. Veen – $23

Όσοι έχουν δοκιμάσει το Veen λένε ότι το νερό είναι ασυνήθιστα απαλό στην υφή στο στόμα. Ίσως επειδή προέρχεται από την πηγή Konisaajo στη Φινλανδική Λαπωνία η οποία έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Παρά την υψηλότατη τιμή του, το Veen πωλείται σε όλη την Ευρώπη.

7. Hawaiian Deep Seawater – $33,50

Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Οι παραγωγοί του Hawaiian Deep Seawater συλλέγουν το νερό αρκετά βαθιά στην επιφάνεια της γης. Το νερό προέρχεται από το εντυπωσιακό βάθος των 900 μέτρων κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Λένε ότι το νερό είναι απαλλαγμένο από οποιονδήποτε ρύπο, ο οποίος ίσως είναι και ο λόγος που κοστίζει τόσο πολύ.

6. Aqua Amore – $37

Το να πίνεις ένα μπουκάλι Aqua Amore είναι σαν να πίνεις νερό από ρυάκι που ρέει από την κορυφή ενός παγόβουνου, τουλάχιστον σύμφωνα με ανθρώπους που το έχουν πιει. Το Aqua Amore συλλέγεται από παγόβουνα στις ακτές του Newfoundland και του Labrador στον Καναδά και οι παραγωγοί του λένε ότι είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε ανθρώπινη ρύπανση.

5. Bling H2O – $40

Πώς μετατρέπεται το απλό συνηθισμένο νερό σε ένα ακριβό προϊόν; Απλά κάνοντας το μπουκάλι του εντυπωσιακό. Αυτό ακριβώς είναι και το Bling H20. Το νερό απλά προέρχεται από μια πηγή κάπου στο Tennessee της Αμερικής. Ωστόσο, αυτό που κάνει το προϊόν ακριβό είναι ένα μπουκάλι με κρύσταλλα Swarovski που κλείνει με φελλό σαν σαμπάνια. Αρχικά κυκλοφόρησε στο εμπόριο με στόχο την υψηλή κοινωνία του Χόλιγουντ αλλά έπειτα επεκτάθηκε σε ευρύτερο κοινό.

4. Hello Kitty Fillico – $100

Στην εορτασμό των 35ων γενεθλίων των πιο δημοφιλών και αγαπημένων κινουμένων σχεδίων της Ιαπωνίας Hello Kitty, η Ιαπωνική εταιρεία κοσμημάτων Fillico αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά εμφιαλωμένου νερού πολυτελείας. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο στο νερό, απλά το μπουκάλι είναι διακοσμημένο με κρύσταλλα Swarovski και βγαίνει σε πέντε διαφορετικά χρώματα-θέματα. Οι πελάτες μπορούν επίσης να φτιάξουν το δικό τους μπουκάλι, χαράζοντας τα ονόματά τους στη φιάλη με επιπλέον χρέωση 25 δολάρια.