Το να είσαι επαγγελματίας ηθοποιός απαιτεί πολλές φορές να θυσιάσεις κομμάτι της προσωπικής σου ζωής φθάνοντας σε οριακά σημεία όσον αφορά στην υγεία σου. Οι παρακάτω ηθοποιοί άλλαξαν εντελώς το σωματότυπό τους για να μπουν ουσιαστικά μέσα στο ρόλο τόσο σε θέμα εμφάνισης αλλά και ψυχής.

10. Adam Driver (Silence)

Ο Adam Driver είναι γνωστός για τον ρόλο του Adam Sackler στην τηλεοπτική σειρά HBO Girls και για τους κινηματογραφικούς του ρόλους στο Star Wars: The Force Awakens, Paterson και Inside Llewyn Davis. Το 2016, ο Adam Driver πρωταγωνίστησε στη ταινία Silence του σκηνοθέτη Martin Scorsese. Ο Driver έπαιξε τον Francisco Garupe, έναν ιερέα από την Πορτογαλία που ταξιδεύει στην Ιαπωνία με έναν άλλο ιερέα με την ελπίδα να βρει το μέντορά του.

Ο Driver έχασε 18 κιλά για τη συγκεκριμένη ταινία και ήταν σχεδόν αγνώριστος.

9. Jake Gyllenhaal (Southpaw)

Μερικοί ηθοποιοί έχουν πάρει πολλά κιλά για να παίξουν ένα ρόλο ενώ άλλοι έχουν χάσει τόσα πολλά κιλά που φαίνονται άρρωστοι. Ο Jake Gyllenhaal από την άλλη πλευρά πήρε πολύ μυϊκό βάρος για να αναδείξει τον ηγετικό του ρόλο στην ταινία Southpaw.

Ο Gyllenhaal έπαιξε τον Billy Hope, έναν middleweight πυγμάχο και αναγκάστηκε να πάρει 13 κιλά μυϊκού ιστού.

8. Natalie Portman (Black Swan)

Η εύθραυστη μπαλαρίνα που παρακολουθήσαμε στο Black Swan ήταν πολύ κοντά στην πραγματική Natalie Portman κατά τη μαγνητοσκόπηση. Η Portman είχε ήδη ένα μικροσκοπικό σώμα αλλά έχασε επιπλέον 9 κιλά για να παίξει τη Nina Sayers. Εργάστηκε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα και δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα, κάτι που μοιάζει πολύ με την πραγματική ζωή μιας επαγγελματικής μπαλαρίνας. Η Portman είχε γίνει τόσο κοκαλιάρικο που υπήρχαν νύχτες που νόμιζε ότι θα πεθάνει.

7. Chris Pratt (Guardians Of The Galaxy)

Πολλοί γνωρίζουν τον Chris Pratt ως τον ευφυή Andy Dwyer από την βραβευμένη τηλεοπτική σειρά Parks and Recreation. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στις επιτυχημένες ταινίες Jurassic World, The Magnificent Seven και Guardians of the Galaxy.

Στο ρόλο του στο Guardians of the Galaxy έχασε πάνω από 27 κιλά και μεταμορφώθηκε σε έναν μυώδη άνδρα. Τα κιλά τα έχασε μόλις σε έξι μήνες ακολουθώντας μια αυστηρή δίαιτα και ένα έντονο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τέσσερις έως έξι συνεδρίες εβδομαδιαίως.

6. Christian Bale (The Machinist)

Ο Christian Bale κέρδισε Όσκαρ για το ρόλο του στο The Fighter και ήταν υποψήφιος για το Big Short και American Hustle, για το οποίο έκανε μικρές αλλαγές βάρους. Αλλά την πιο ακραία αλλαγή την έκανε για το ρόλο του στο The Machinist.

Έχασε 29 κιλά για να παραστήσει τον αδιανόητο Trevor Reznik στην ταινία. Ζούσε μόνο με ένα μήλο και μια κονσέρβα τόνου κάθε μέρα. Ο Bale έχασε 9 κιλά περισσότερα από αυτά που του είπαν να χάσει και προσπάθησε ακόμη να χάσει επιπλέον 2 κιλά πριν οι γιατροί του συμβουλεύσουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να τον σκοτώσει.

5. Charlize Theron (Monster)

Η Charlize Theron είναι μία από τις πιο όμορφες και ταλαντούχους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ. Έχει μεταμορφώσει την εικόνα της σαν μοντέλο για το ρόλο της στο Mad Max: Fury Road με το ξύρισμα της του κεφαλιού της, αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή της ήταν για την βραβευμένη ταινία Monster.

Στο Monster, πρωταγωνίστησε ως Aileen Wuornos, μια πόρνη της Daytona Beach που γίνεται serial killer. Η Theron έβαλε 14 κιλά και φορούσε προσθετικά δόντια για να μοιάζει περισσότερο με την πραγματική serial killer.

4. Matthew Fox (Alex Cross)

Ο Matthew Fox είναι ευρέως γνωστός για το ρόλο του Dr. Jack Shephard στη τηλεοπτική σειρά Lost, αλλά έγινε πολλή συζήτηση για την εκπληκτική μεταμόρφωσή του για την ταινία Alex Cross. Στην ταινία υποδύεται τον Picasso, έναν επικίνδυνο serial killer.

Ο Fox έχασε 18 κιλά για την ταινία μετά από έντονες προπονήσεις πέντε μηνών οι οποίες οδήγησαν σε ένα εξαιρετικά μυϊκό κορμί.