Ποιο είναι το ομορφότερο λουλούδι στον κόσμο? Υπάρχουν αμέτρητα είδη πανέμορφων λουλουδιών κάτι που κάνει αυτό το ερώτημα δύσκολο να απαντηθεί. Όμως, αν κοιτάξετε προσεκτικά θα βρείτε ιδιαιτερότητες και χαρακτηριστικά που κάνουν κάποια είδη να ξεχωρίζουν. Δείτε την Top10 λίστα με τα ομορφότερα λουλούδια στον κόσμο.

10. Άνθος Κερασιάς

Στην Ιαπωνία, τα άνθη κερασιάς ονομάζονται «sakura». Συμβολίζουν την άφιξη της Άνοιξης, της εποχής των λουλουδιών. Το όμορφο ροζ και λευκό άνθος τους ανοίγει στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου. Η περίοδος άνθησης μπορεί να διαρκέσει 14 ημέρες. Τα άνθη κερασιών έχουν μεγάλη σημασία στην ιαπωνική κουλτούρα καθώς συμβολίζουν μια νέα αρχή και την ομορφιά της ζωής. Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας τους, οι Ιάπωνες περνούν τα βράδια τους κάτω από τις ανθισμένες κερασιές με οικογένεια και φίλους.

9. Το πουλί του παραδείσου

Το όνομά του μπορεί να σε μπερδέψει καθώς στην πραγματικότητα το πουλί του παραδείσου είναι ένα εξωτικό φυτό στη Νότια Αφρική. Κατά την άνθησή τους, αυτά τα όμορφα λουλούδια μοιάζουν ακριβώς με το πουλί του παραδείσου όταν πετάει. Αυτό το ασυνήθιστα όμορφο λουλούδι συμβολίζει τον ίδιο τον παράδεισο. Κάθε λουλούδι έχει τρία, όρθια, πορτοκαλί σέπαλα και τρία οριζόντια μπλε εσωτερικά σέπαλα. Το φυτό έχει επίσης μακριά πράσινα φύλλα. Το πουλί του παραδείσου αναπτύσσεται καλά σε εξωτερικούς χώρους καθώς χρειάζεται αρκετή ηλιοφάνεια.

8. Ματωμένες καρδιές (Δικέντρα)

Φανταστείτε ένα φυτό στον κήπο σας γεμάτο από ροζ-λευκά λουλούδια σε σχήμα καρδιάς. Οι ματωμένες καρδιές είναι ένα λουλούδι που θα προσελκύσει την προσοχή. Αναπτύσσεται καλά σε υγρό και δροσερό κλίμα. Κατά την άνθηση, θα ανοίξουν μέχρι και 20 λουλούδια σε σχήμα καρδιάς σε κάθε κοτσάνι. Τα λουλούδια μπορεί να είναι ροζ, κόκκινα, κίτρινα αλλά και λευκά. Αλλά αυτά με τα ροζ πέταλα και τις μικρές άσπρες άκρες είναι τα πιο ελκυστικά. Όταν μια μικρή σταγόνα νερού φθάσει στην άκρη του λουλουδιού, αυτό το λουλούδι μοιάζει πραγματικά με μια καρδιά που αιμορραγεί.

7. Ντάλια

Η ντάλια ήταν πάντα ξεχωριστή στον κόσμο των λουλουδιών. Ο λόγος είναι η μεγάλη ποικιλία τους σε μέγεθος και χρώματα. Υπάρχουν 42 διαφορετικά είδη ντάλιας στον κόσμο. Τη βρίσκεις σε μικρά και μεγάλα μεγέθη, που κυμαίνονται από 2 έως 20 ίντσες σε διάμετρο. Επίσης ποικίλλει σε χρώματα καθώς μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε εκτός από το μπλε.

6. Νούφαρο

Πιθανώς η βασίλισσα όλων των υδρόβιων λουλουδιών στον κόσμο. Προς έκπληξή σας, υπάρχουν 70 διαφορετικοί τέτοιων λουλουδιών στον κόσμο. Αναπτύσσονται μόνο σε ρηχά νερά, όπως οι λίμνες. Τα νούφαρα βοηθούν επίσης στην προστασία του οικοσυστήματος, εξισορροπώντας τη θερμοκρασία του νερού και παρέχοντας εξαιρετικό βιότοπο για τα ψάρια. Εκτός από τα λουλούδια, έχουν και μεγάλα φύλλα που επιπλέουν πάνω από την επιφάνεια του νερού. Κάθε λουλούδι ανοίγει το πρωί και κλείνει το βράδυ. Τα νούφαρα θα τα συναντήσουμε σε διάφορα χρώματα, όπως ροζ, λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί, μωβ και μπλε.