10. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα ΗΑΕ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων στον κόσμο και μετά τη Σαουδική Αραβία, έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό ανάμεσα στα αραβικά κράτη.

9. Σαουδική Αραβία

Τα πετρελαϊκά αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας έχουν επιτρέψει στη χώρα να γίνει ένα από τα πλουσιότερα και πιο ισχυρά έθνη στη Μέση Ανατολή. Το κράτος του Κόλπου από καιρό θεωρείται στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων δυτικών εθνών.

8. Ισραήλ

Για μια χώρα με πληθυσμό μόλις 8 εκατομμυρίων, το Ισραήλ έχει μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια σκηνή. Παρά την συνεχιζόμενη παλαιστινιακή σύγκρουση, το εβραϊκό έθνος διαθέτει ισχυρή οικονομία, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατά κεφαλήν εισόδημα για τους πολίτες του.

7. Ιαπωνία

Μια από τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες χώρες, η Ιαπωνία διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, έχοντας ανακάμψει από το τσουνάμι του 2011 που κατέστρεψε τις υποδομές της.

6. Γαλλία

Με κατά κεφαλήν ΑΕΠ ύψους 42.384 δολαρίων (£ 34.581), η Γαλλία διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες στην Ευρώπη και είναι ένας από τους κορυφαίους εξαγωγείς όπλων παγκοσμίως. Η επίδρασή της επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο μέσα από την επιστήμη, την πολιτική, την οικονομία και πρωτίστως από τον πολιτισμό.

5. Γερμανία

Συχνά θεωρείται ως η οικονομική δύναμη της Ευρώπης, το πιο πολυπληθές έθνος της ηπείρου έχει δει τον ρόλο του στην παγκόσμια σκηνή να γίνεται όλο και πιο σημαντικός μετά από την επανένωση το 1990.

4. Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα πολύ ανεπτυγμένο έθνος που ασκεί σημαντική διεθνή οικονομική, πολιτική, επιστημονική και πολιτιστική επιρροή. Αν και δεν είναι γνωστό πώς η αναμενόμενη έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα επηρέαζε την πορεία της χώρας, το έθνος φαίνεται να έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στο σοκ του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2016.

3. Κίνα

Η άνοδος της Κίνας είναι αξιοσημείωτη. Με πληθυσμό 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, η χώρα έχει ήδη το μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο και οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μέχρι το 2050.

2. Ρωσία

Η Ρωσία κεφαλαιοποίησε τους φυσικούς της πόρους για να γίνει ένα από τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου. Οι στρατιωτικές της δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕγχΠ της συνεχίζουν να ξεπερνούν αυτό των χωρών του ΝΑΤΟ με διαφορά. Σήμερα δαπανά το 5,4% του ετήσιου ΑΕΠ για την άμυνα, ενώ οι ΗΠΑ δαπανούν το 3,3%.

1. Ηνωμένες Πολιτείες

Σχεδόν το 75% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχασαν «κάποιο σεβασμό» για την ηγεσία των ΗΠΑ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016, αλλά η χώρα εξακολουθεί να είναι η πιο ισχυρή στον κόσμο. Η οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και καλλιτεχνική επιρροή τους διαμορφώνει τον κόσμο και η κορυφαία τους οικονομία τους τις έθεσε στην κορυφή.