Οι περισσότεροι από εσάς θα έχετε ακούσει μόνο για το bitcoin, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα που χαρακτηρίζει ολόκληρη τη σχετική αγορά. Ωστόσο, εκτός από το bitcoin, πλέον υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά κρυπτονομίσματα, τα λεγόμενα altcoins, δηλαδή εναλλακτικά του bitcoin.

Το κρυπτονόμισμα είναι μία peer-to-peer αποκεντρωμένη ηλεκτρονική μορφή χρήματος, η οποία βασίζεται πάνω στις αρχές της κρυπτογραφίας για την διασφάλιση του δικτύου και την επαλήθευση των συναλλαγών. Όλο και περισσότεροι επενδύουν σε αυτή την αγορά, η οποία έχει μετατραπεί σε ένα είδος χρηματιστηρίου με αρκετά ελκυστικές αποδόσεις αλλά και το ανάλογο ρίσκο.

Μεγάλος νικητής το Ripple

Παρακάτω θα βρείτε τα δέκα “καλύτερα” κρυπτονομίσματα του 2017. Σε μια χρονιά ορόσημο για τη συγκεκριμένη αγορά, ο μεγαλύτερος νικητής ήταν το Ripple, το οποίο προβάλλεται ως ένα νέο είδος συστήματος πληρωμών για τις τράπεζες και ακολουθούν τα λιγότερο γνωστά NEM, Ardor και Dash. Το Bitcoin τερμάτισε στην 14η θέση.

Η κατάταξή μας βασίζεται σε σύγκριση των ετήσιων κερδών που πραγματοποιήθηκαν από τα κρυπτονομίσματα μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2018, όπως μετρήθηκε από την πλατφόρμα CoinMarketcap.

Όπως βλέπετε παρακάτω, το Ripple πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό 36000% (!) με την κύρια αύξηση να πραγματοποιείται προς το τέλος της χρονιάς του 2017.

Σίγουρα το 2018 αναμένεται να είναι μια ενδιαφέρουσα αλλά και αβέβαιη χρονιά για το bitcoin και την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Πηγή/Reference