Το Μαρόκο είναι ένας απίστευτος και ιδιαίτερος προορισμός. Μια χώρα που θα υπερφορτώσει τις αισθήσεις σας και θα σας φέρει έξω από το στοιχείο σας, προσφέροντας κάτι καινούργιο και μοναδικό από ότι οι τυπικές ευρωπαϊκές αποδράσεις.

Στο άρθρο αυτό σας παρουσιάζουμε 10 από τους λόγους γιατί πρέπει να επισκεφτείς το αυτοκρατορικό Μαρόκο.

1. Camel trekking στην έρημο Σαχάρα

Ένα ταξίδι στο Μαρόκο πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από μια βόλτα στην έρημο. Πολλά πρακτορεία προσφέρουν βόλτα με το καραβάνι μαζί με camping σε τέντα με βεδουίνους. Η ίππευση μιας καμήλας για αρκετή ώρα είναι πολύ άβολη αλλά αξίζει 100% τον κόπο. Στη Σαχάρα θα απολαύσεις το όμορφο και μοναδικό χρώμα της μαροκινής ερήμου, κάνοντας camping με τους Βεδουίνους και κοιτάζοντας ένα εκατομμύριο αστέρια χωρίς φωτορύπανση. Όταν ο άνεμος σβήνει, μένει μια μυστηριώδης σιωπή στην έρημο και αυτή η αίσθηση της απόλυτης ειρήνης.

2. Hiking στην οροσειρά του Άτλαντα

Ο Άτλας είναι μια οροσειρά που εκτείνεται σε όλη την βορειοδυτική Αφρική, από το Μαρόκο μέχρι την Τυνησία, μέσω Αλγερίας. Έχει μήκος περίπου 2.500 χλμ. και αποτελείται από τρεις οροσειρές, παράλληλες μεταξύ τους. Χωρίζει τη Μεσόγειο και τις ακτές του Ατλαντικού από την έρημο Σαχάρα. Στο Μαρόκο διατίθενται ατελείωτες διαδρομές στην οροσειρά. Οι πιο δραστήριοι ταξιδιώτες μπορούν να εξερευνήσουν περαιτέρω την περιοχή με ποδήλατα βουνού, άλογα, να κάνουν σκι και άλλες δραστηριότητες. Τα βουνά δεν είναι μόνο αδρεναλίνη και καθαρός αέρας αλλά και η εξερεύνηση των πόλεων και των πολιτιστικών αξιοθέατων. Ελέγξτε το Ouirgane αν θέλετε ένα ενδιαφέρον προορισμό τους χειμερινούς μήνες.

3. Να φάτε μπιφτέκι καμήλας στο Cafe Clock

Στις τρελές και χαοτικές μεντίνες κάθε πόλης, τα καφέ προσφέρουν μια όαση ηρεμίας, όπου μπορείτε να επαναφορτίσετε μπαταρίες, να χρησιμοποιήσετε wi-fi και να δροσιστείτε με κλιματισμό. Προσφέρουν επίσης μαθήματα μαγειρικής και φιλοξενούν εκδηλώσεις. Ένα από αυτά είναι το υπέροχο Cafe Clock που είναι διάσημο για το γιγαντιαίο και νόστιμο μπιφτέκι καμήλας (κάτι σαν πικάντικο shawarma).

4. Να χαθείτε στις μεντίνες

Η μεντίνα (παλαιά πόλη) είναι η καρδιά κάθε πόλης του Μαρόκου. Μια περίεργη μίξη όπου ένα μέρος τους είναι κατοικημένη περιοχή, ένα άλλο εμπορικό κέντρο και ένα άλλο αγορά. Αν κάποιος αγαπάει να χάνεται σε σοκάκια, οι μεντίνες είναι αυτό που θέλει. Θα περάσετε ατέλειωτες ώρες περιπλανώμενοι, θα χαθείτε και θα ξαναβρείτε το δρόμο σας περνώντας από τα αγαπημένα σας μέρη. Ένας λαβύρινθος που θα θελήσετε να λύσετε πίνοντας τσάι, τρώγοντας νόστιμα φαγητά και βλέποντας τα αξιοθέατα. Πάντα προσοχή στους πορτοφολάδες και δυνητικούς ληστές.

5. Να επισκεφτείτε το Volubilis

Ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο και ο νοτιότερος οικισμός κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων, το Volubilis είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία τέτοιου τύπου στον κόσμο. Μπορεί να το βρείτε άδειο από τουρίστες, οπότε η περιοχή θα σας δώσει μια ωμή αίσθηση. Είναι από τα ωραιότερα ρωμαϊκά μνημεία που θα συναντήσετε στα ταξίδια σας.