Η φύση αλλά πολλές φορές και ο ίδιος ο άνθρωπος έχουν δημιουργήσει απίστευτα μαγευτικές παραλίες που είναι αντικείμενο επιστημονικής έρευνας αλλά και πόλος έλξης τουριστών. Εδώ θα βρείτε τις Top10 περίεργες παραλίες στον κόσμο.

10. Hidden Beach (Πορτογαλία)

Η Algar de Benagil στην Πορτογαλία είναι ένα από τα σημαντικότερα highlights της ακτής του Αλγκάρβε. Ενώ περπατάς στα βράχια αρχίσεις να ακούς τον ήχο των κυμάτων. Πλησιάζοντας, θα βρεις μπροστά σου να ανοίγεται μια τρύπα με την κρυμμένη παραλία. Η Algar de Benagil είναι μια φυσική σπηλιά που δημιουργήθηκε στα βράχια από τη δύναμη των παλιρροιών. Η τρύπα στην οροφή της σπηλιάς λειτουργεί ως παράθυρο που επιτρέπει στο φως της ημέρας να φωτίζει την απομονωμένη αμμώδη παραλία. Η μόνη πρόσβαση στο σπήλαιο είναι από τη θάλασσα.

9. Black Sand And Chunks Of Ice (Ισλανδία)


Η Ισλανδία είναι δημιουργημένη από ηφαιστειακούς βράχους, συνεπώς έχει πολλές παραλίες με το χρώμα αυτών. Η μαύρη άμμος μπορεί επίσης να βρεθεί σε πολλές από αυτές. Η λιμνοθάλασσα Glacier Jokulsarlon είναι λίγο διαφορετική. Εδώ, οι μαύρες αμμουδιές αναμειγνύονται με κομμάτια καθαρού λαμπερού πάγου. Η παραλία μπορεί να φαίνεται αρχαία, αλλά σχηματίστηκε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1930 όταν υποχώρησε ο παγετώνας Breioamerkurjokull. Από αυτόν τον παγετώνα έρχονται τα κομμάτια του πάγου στην παραλία. Καθώς λιώνει ο παγετώνας, η λιμνοθάλασσα εξακολουθεί να μεγαλώνει όλο και ταχύτερα κάθε χρόνο.

8. Hot Water Beach (Νέα Ζηλανδία)

Στη χερσόνησο Coromandel της Νέας Ζηλανδίας, οι άνθρωποι σκάβουν στην άμμο για να δημιουργήσουν το δικό τους spa. Όταν έρχεται η παλίρροια, μπορεί να δει κανείς το νερό να αναβλύζει από την άμμο. Το νερό είναι ζεστό, καθώς ένα υπόγειος ποταμός θερμαίνεται από τη γεωθερμική θερμότητα που βρίσκεται από κάτω.

7. Mosquito Bay (Πουέρτο Ρίκο)


Οι Bioluminescent παραλίες μπορούν να αναπτυχθούν σχεδόν οπουδήποτε. Πλαγκτόν και φύκια λάμπουν με το δικό τους φως, κάτι που ονομάζεται βιοφωτισμός. Επειδή απαιτείται ενέργεια για να λάμψουν, παράγουν φως μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Όταν πληρούνται αυτές οι συνθήκες, μπορούν να φωτίσουν μια ολόκληρη παραλία. Μια τέτοια είναι η παραλία Mosquito Bay στο Πουέρτο Ρίκο, όπου η λάμψη της σπινθηροβόλησης από το μπλε φως είναι εντυπωσιακή.

6. Gulpiyuri (Ισπανία)


Το πρώτο πράγμα που μπορεί να πεις κανείς για τη λέξη “παραλία” είναι ότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία Gulpiyuri στην Ισπανία αντιθέτως, δε βρίσκεται ακριβώς δίπλα, αλλά περίπου 100 μέτρα (330 πόδια) μακριά και είναι αποκομμένη από ψηλά βράχια και γκρεμούς. Καθώς η παλίρροια εισέρχεται, η άμμος αυτής της κρυμμένης παραλίας καλύπτεται από νερό. Η μικρή παραλία σχηματίστηκε την τελευταία Εποχή των Παγετώνων και το όνομά της σημαίνει «Κύκλος του Νερού». Η Gulpiyuri αναφέρεται ως η μικρότερη παραλία στον κόσμο.

5. The Disappearing Sea (Ινδία)


Όταν η παλίρροια είναι χαμηλή, οι παραλίες γίνονται εξαιρετικά μέρη για να περπατήσετε, να τρέξετε ή να κάνετε παιχνίδια με την άμμο. Στο Chandipur της Ινδίας, δύο φορές τη μέρα, η θάλασσα εξαφανίζεται τελείως και η αμμουδιά φθάνει τα 5 χιλιόμετρα.  Η τεράστια έκταση της άμμου είναι ότι πρέπει για βόλτες με ποδήλατο αλλά και αυτοκίνητο από τους τουρίστες. Ο εκτεθειμένος βυθός είναι επίσης πλούσιος σε κόκκινα καβούρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα, τα οποία δύο φορές τη μέρα βρίσκονται “αντιμέτωπα” με τους ανθρώπους. Η θέα του εκτεθειμένου ωκεανού χρησιμοποιείται για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή. Απλά, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους χρόνους παλίρροιας για να μη βρεθείτε ξαφνικά μέσα στη θάλασσα.

4. Shell Beach (Αυστραλία)


Το να ψάχνετε όμορφα κοχύλια στην παραλία είναι ένας καλός τρόπος να περάσετε την ώρα σας το καλοκαίρι. Στην Shell Beach στην Αυστραλία, ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ για να βρείτε κάτι άλλο πέρα από κοχύλια. Μια έκταση 70 χιλιομέτρων της ακτής καλύπτεται από εκατομμύρια κάτασπρα, μικροσκοπικά κοχύλια που φτάνουν σε πολλά σημεία μέχρι τα 10 μέτρα βάθος.