Η Airbnb εκδίδει κάθε χρόνο τη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σύμφωνα με τις κρατήσεις που γίνονται για το πρώτο μισό του επόμενου έτους.

Μια ενδιαφέρουσα τάση δείχνει ότι οι ταξιδιώτες επιλέγουν το πιο ρουστίκ στοιχείο όταν κλείνουν καταλύματα μακριά από το σπίτι τους. Κρατήσεις για καταλύματα φύσης και ryokans (παραδοσιακά ιαπωνικά πανδοχεία) έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, δείχνοντας ότι οι ταξιδιώτες όλο και περισσότερο στρέφονται σε κάτι εναλλακτικό.  Εάν είστε έτοιμοι να βγείτε από το comfort zone σας, κάντε κράτηση σε ένα yurt ή δοκιμάστε να κλείσετε σε ένα πολυτελές δενδρόσπιτο.

Εκτός από τις πιο δημοφιλείς πόλεις, η Airbnb παρακολούθησε επίσης τα spots που έχουν δει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις. Οι μεσοδυτικές πόλεις των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς προορισμοί, με π.χ. τις κρατήσεις στην Ινδιανάπολη να αυξάνονται κατά 256%, ενώ στο Κολόμπους του Οχάιο κατά 254%. Παραλιακές πόλεις στη Βραζιλία και πόλεις στο Βιετνάμ κερδίζουν επίσης σταδιακά δημοτικότητα.

Ποιοι είναι όμως οι Top10 κορυφαίοι Airbnb προορισμοί για το 2018?

Στη λίστα των κορυφαίων δέκα προορισμών της Airbnb για το 2018, το Τόκιο, το Παρίσι και η Οζάκα έχουν το προβάδισμα. Με δύο από τις τρεις πόλεις της λίστας να βρίσκονται στην Ιαπωνία, είναι ασφαλές να πούμε ότι η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου αναμένεται να σημειώσει αύξηση τουρισμού τα επόμενα έτη. Ενώ οι περισσότερες πόλεις της λίστας είναι κλασσικοί τουριστικοί προορισμοί όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, μικρότερες πόλεις αρχίσουν να ανεβαίνουν σταδιακά, συμπεριλαμβανομένης της Λισαβόνας και του Μαϊάμι.

Παρακάτω φαίνεται η λίστα με τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς βάσει Airbnb για το 2018. Λέτε η Αθήνα να είναι στην επόμενη λίστα;

1. Τόκυο

2. Παρίσι

3. Οζάκα

4. Νέα Υόρκη

5. Λονδίνο

6. Ρώμη

7. Ορλάντο

8. Μαϊάμι

9. Σίδνεϊ

10. Λισαβόνα

 

Πηγή/Reference